Jedan od svakako najpopularnijih i revolucionarnih tretmana kada su zatezanje, podizanje i podmlađivanje kože u pitanju su svakako Mezoniti, za koje se odlučuje veliki broj klijenata koji posećuju estetski centar Dr Džunić.

Ovaj tretman spada u red najdelotvornijih tretmana i rezultati su vidljivi samo nekoliko dana nakon tretmana, pa smo sa doktorom Predragom Džunićem porazgovarali na temu Mezonita kako bi vam približili način na koji deluju.

OD ČEGA SU NAPRAVLJENI MEZONITZI?!

DR DŽUNIĆ: Mezoniti su napravljeni od hirurškog razgradivog konca, i sastvoje se od igle ili provodnika kojima se nit uvodi u određeni sloj kože. U zavisnosti od oblasti koja se tretira Mezoniti mogu biti različite dužine i debljine, a njihova čvrstina i sama mogućnost postavljanja u više pravaca i na više nivoa kože omogućavaju nam da napravimo jaku „armaturu“ u koži, koja se uz sve to potpuno utapa u tkivo.

ŠTA MEZONITI RADE NAŠOJ KOŽI?!

DR DŽUNIĆ: Nakon što se postave ove niti oko njih se formira nov kolagen u koži, koji u toku naredna dva meseca pravi potpuno novu nit. Generalno, postoji više vrsta Mezoniti, pa su tako obične linearne Mezoniti namenjene mlađoj koži i plitkim borama, dok spiralne Mezoniti imaju jači lifting efekat. Sa druge strane cog niti imaju zupčasta krilca koja lakše fiksiraju niti i jače stimulišu kolagen. Sve zavisi od stanja kože našeg klijenta.

KOJE DELOVE TELA MOŽEMO TRETIRATI MEZONITIMA?!

DR DŽUNIĆ: Mezoniti se primenjuju na licu, dekolteu, vratu, ali i samom telu. Kada je lice u pitanju poseban efekat imaju na regiju donje vilice, zatim na regiji vrata, ali su veoma delotvorne i kada je reč o koži iznad kolena. 

KOLIKO TRAJE OVAJ TRETMAN I SAMI REZULTATI?!

DR DŽUNIĆ: Ovaj tretman traje oko 45 minuta i izvodi se u lokalnoj anesteziji. Nije preporučljivo da se na regiji koja je tretirana radi bilo koji drugi tretman u narednih desetak dana. Što se tiče rezultata koji se postignu Mezonitima, on je vidljiv samo nekoliko dana nakon tretmana, dok je finalni efekat uočljiv nakon dva meseca. Rezultat traje između 2 i 5 godina, sve zaivisi od toga u kakvom je stanju koža.

KOME JE NAMENJEN TRETMAN MEZONITIMA?!

DR DŽUNIĆ: Ovo je tretman koji je namenjen i ženama, i muškarcima, dok starosna granica nije definisana, ali se preporučuje osobama koje imaju više od 35 godina. Svako ko ima problem sa slabim tonusom, opuštenom kožom ili dubokim borama idealan je kandidat za Mezoniti.

KOLIKO TRAJE OPORAVAK NAKON TRETMANA?!

DR DŽUNIĆ: Pre nego što se klijent odluči za ovaj tretman uradimo konsultaciju o tome koji deo tela želi da bude tretiran, nakon čega se donosi odluka koliko mezonita bi trebalo da se ubaci u kožu. Pilikom samog tretmana se koristi anestetik, a sam oporavak je veoma brz. Odmah nakon tretmana se mogu javiti sitni podlivi i otečenost, ali sve nestaje u roku od nekoliko dana. U slučaju da se javi bol nije dozvoljeno uzimati anelgetike, kao ni korišćenje hladnih obloga, dok pre samog tretmana nije dozvoljeno konzumiranje alkohola, dok bi osobe koje piju oralnu kontracepciju morale da je prekinu.

BESPLATNE KONSULTACIJE!

DR DŽUNIĆ: Lično meni, kao i mojim saradnicima, je na prvom mestu to da naši klijenti budu zadovoljni uslugama koje ESTETSKI CENTAR DR DŽUNIĆ nudi, pa samim tim ako imate bilo kakve nedoumice ili želite da saznate nešto više o nama i tretmanima koje nudimo, možete da nas kontaktirate ili zakažete svoj termin i posetite nas. Sve informacije imate u KONTAKT formi na sajtu.