MEZOTERAPIJA

Francuska je kolevka mezoterapije, a jedan od njenih pionira dr. Mišel Pastor rekao je čuveni citat „Malo, retko i na pravo mesto“ koji i danas pretstavlja osnovni princip mezoterapije.

Informacije

Sta podrazumeva Mezoterapija?

Mezoterapija podrazumeva ubrizgavanje u srednji sloj kože (derm) i potkožno tkivo tankim iglicama manje doze aktivnih koktela. Kokteli za mezoterapiju sastavljeni su od prirodnih ekstrakata, vitaminskih kompleksa, amino kiselina, lipolitika, minerala, hijaluronske kiseline.

FAQ

KAKO FUNKCIONIŠE MEZOTERAPIJA?

Ovaj tretman obuhvata nekoliko celina, odnosno nekoliko postupka i bitno je da znate sledeće.

Efekti mezoterapije postižu se na dva načina:

  • farmakološkim dejstvom koktela
  • fizičkom stimulacijom kože mikro ubodima

Mezoterapija može da se izvodi i individualno tako što se supstance koje čine mezoterapiski koktel kombinuju za svakog pacijenta posebno u zavisnosti od problema koji se rešava i tipa kože koja se tretira.

Ovim tretmanom možemo rešiti probleme kože širokog spektra. Mezoterapiju koristimo za: prevenciju i ublažavanje bora, podmlađivanje, hidrataciju i zatezanje kože lica, vrata i dekoltea, podizanje tonusa kože, stimulaciju rasta kose,rozacea akne, tamne kolutove ispod očiju, rešavanje problema fleka i pigmentacionih mrlja na koži, lipolizu, anti-celulit tretmane… Najčešća primena mezoterapije je u prevenciji i sprečavanju starenja kože kao i borbi protiv bora.


Za tretmane koristimo Filorga koktele, jednog od najpoznatijih svetskih brendova kada govorimo o ant-aging i kozmtičkim preparatima.

Tretmani su uglavnom bezbolni. Neposredno pre početka koža se sterilno priprema. Igle za tretmane su izuzetno tanke i ubodi površinski.Postupak traje 20-30 min. Broj tretmana je individualan i zavisi od težine problema koji se tretira. Efekti se uglavnom vide posle 3-4 tretmana. Najčešće radimo od 2-6 tretmana u pravilnim vremenskim razmacima.