LASERSKA EPILACIJA

Laserska epilacija predstavlja najsvremeniju metodu otklanjanja neželjenih dlačica

Informacije

Tehnologija koja vam pomaže

Izvodi se tehnologijom poslednje generacije baziranom na visoko intenzivnim svetlosnim pulsevima. Sva ta svetlosna energija koja se emituje se pretvara u toplotnu koja uništava folikul dlake u korenu, sprečavajući njen dalji rast.

Tretman epilacije namenjen je kako ženskoj tako i muškoj populaciji i moguće je tretirati sve zone na telu. Broj potrebnih tretmana zavisi od starosti, pola, hormonskog statusa, fototipa kože kao i tretirane zone. Učestalost tretmana se kreće u proseku od 4 do 8 nedelja. Većina populacije je pogodna za tretman ali postoje i određene kontraindikcije (peralno uzimanje fotosenzitivnih lekova, kožne bolesti, oslabljen imunitet, rak kože, poremećaj zgrušavanja krvi).

FAQ

KAKO FUNKCIONIŠE lASERSKA EPILACIJA?

Ovaj tretman obuhvata nekoliko celina, odnosno nekoliko postupka i bitno je da znate sledeće.

Laserska tehnologija bila je predmet brojnih istraživanja u kojima je upoređivana sa drugim IPl i laserskim tretmanima uklanjanja dlačica, potvrđeno je da je tretman laserom značajno manje boli, mnogo je efikasniji i bez neugodnih nuspojava kod pacijenata tamne kože. Tokom tretmana laserom folikuli dlake se uništavaju ne sa jednim pulsom visoke energije, već repetitivnom primenom pulseva niske energije čime se eliminiše senzacija bola, a melanin ne izlaže istom tipu traume kao kod tradicionalnih IPL i laserskih uređaja koji zagrevaju koren dlačice na 65 stepena C zbog čega češće dolazi do komplikacija ako se koža ne hladi dobro.

Višestruki pulsevi (od 3 pulsa do 10 pulseva u sekvenci) podižu temperaturu dermisa na nivo potreban za sprečavanje rasta dlake. Laserska tehnologija obezbeđuje podizanje temperature dermisa iznad 42 stepena C (radi efektivnog uklanjanja dlaka), ali ne iznad 50 stepeni C, što može da uzrokuje bol, opekotine i trajnu diskolorizaciju kože. Laserska tehnologija najtemeljnije uklanja dlačice. Klijent tokom epilacije laserom oseća samo blagu i prijatnu toplotu.

  • Bezbolan
  • Efektivan
  • Brz
  • Na svetloj i tamnoj koži
  • Izvođenje tokom cele godine
  • Rentabilan
  • Lasersko uklanjanje kapilara

Kapilari predstavljaju vrlo čest i veliki estetski problem, naročito ženama. Razvoj kapilara podstiče genetika, estrogen, kotracepcija, trudnoća, dugotrajno stajanje. visoke potpetice, često izlaganje suncu i solarijumi. Revolucijja u uklanjanju kapilara na nogama i licu su izazvali laseri. Laser optičkom energijom ciljano uništava samo kapilare, dok je okolno tkivo očuvano. Hemoglobin, belenčevina u crvenim krvnm zrncima, upija optičku energiju i tako se oslobađa energija koja uništava kapilare.

Fleke su pojačane pigmentacije na licu i telu koje mogu biti od rođenja ili nastaju u toku života pod uticajem različitih faktora. Najčešći uzroci su hormonski disbalans i uticaj sunčevih zraka. Laser optičkom energijom brzo, bezbolno i vrlo bezbedno rešava ovaj problem. Pacijentu je tretman izuzetno ugodan jer nema bola, oštećenja okolnog tkiva i drugih nuspojava koje se mogu stvoriti drugim načinima uklanjanja fleka.

Laserom se vrlo uspešno leče teški oblici akni uglavnom na licu i leđima. Uzroci natanka akni su poremećaji u radu lojnih žlezdi koji dovode do akumulacije loja i do razmnožavanja bakterija. Svetlsoni talasi proizvode visoku temperaturu koja uništava bakterije.

Uticaj spoljašnjih faktora dovodi vremenom do smanjenja kolagena i elastina u koži i do pojave bora. Laserom se vrlo uspešno pomoću svetlosnih zraka podstiče regeneracija kože i tako smanjuju bore i sitni ožiljci na licu. Koža postaje zategnuta i vidljivo boljeg kvaliteta.