Polako ulazimo u jesen i sezona toplih i letnjih dana je završena, a samim tim i intezivno izlaganje naše kože suncu.

Kao što je već dobro poznato, samo sunce, ali i odlazak na more, mogu da ostave razne kratkoročne posledice na našu kožu, te je veoma česta pojava da nakon letnjeg perioda mnogi imaju problem sa suvom kožom.

Doktor Džunić nam otkriva šta savetuje svojim klijentima nakon što se završi leto.

DR DŽUNIĆ: Letnji period svakako ume da isuši kožu i negativne promene budu posebno vidljive na licu, tako da ja svima savetujem da sa početkom jeseni obavezno urade neki od tretmana koji će njihovoj koži vratiti sjaj i elastičnost, a jedan od najboljih tretmana je svakako mezoterapija.KAKO JESEN UTIČE NA KOŽU?!
DR DŽUNIĆ:
 Sa letovanja se obično vratimo preplanuli, ali kada dođe jesen koža počinje da bledi i gubi bronzanu boju, te postaje umorna i suva. Tada se često pojavjuju i nove bore, dok se one koje smo već imali na koži bolje vide. Čest je slučaj da se u ovom periodu koža peruta, da izgleda umorno i opušteno, jer je nekoliko meseci bila izložena sunčevim zracima i zato joj je neophodna dodatna nega.

ŠTA MEZOTERAPIJA MOŽE DA UČINI ZA NAŠU KOŽU?
DR DŽUNIĆ:
 Mezoterapija može zaista mnogo toga. Generalno, mezoterapija poboljšava elastičnost, tonira kožu, uklanja podočnjake i još mnogo toga. Hijaluronska kiselina, minerali i vitami koji se ubrzizgavaju u kožu zaista mogu da učine čudo kada je vaše lice u pitanju.

KOJI KOKTEL DAJE NAJBOLJE REZULTATE?

DR DŽUNIĆ: Kada je ovaj tretman u pitanju mi koristimo Filorgin NCTF 135 HA koktel koji dovodi do povećanja kolagena za 135 posto u tretiranim zonama.

DA LI JE MEZOTERAPIJA BOLNA?!
DR DŽUNIĆ:
 Ovo je sigurno najčešće pitanje koje dobijam od svojih klijenata, jer se tretman radi uz korišćenje tankih igala i na taj način se u kožu ubrizgava formula koja zaista deluje. U okviru ovog tretmana igla prodire u kožu na vrlo malu dubinu, od 4 do 13mm, tako da se može reći da je ovaj tretman pre neprijatan, nego bolan. U suštini je reč o individualnom osećaju, ali iz iskustva mojih klijenata mogu da kažem da je većina priznala da nije bilo potrebe za strahom oko ovog tretmana.

KADA SE SVE KORISTI MEZOTERAPIJA?
DR DŽUNIĆ:
 Ovaj tretman zaista obuhvata širok spektar problema, pa ga tako koristimo za prevenciju i ublažavanje bora, a zatim i za podmlađivanje, zatezanje i hidrataciju kože lica, vrata i dekoltea. Mezoterapija može da podigne tonus kože, da stimuliše rast kose, reguliše tamne kolutove ispod očiju, reši problem fleka i pigmetacionih mrlja na koži… i još mnogo toga, pa se koristi i za lipolicu, anti-celulit tretmane…


KAKO SE KOŽA PRIPREMA ZA MEZOTERAPIJU?
DR DŽUNIĆ:
 Pre samog tretmana koža se sterilno priprema i kao što sam već napomenuo igle za ovaj tretman su izuzetno tanke, a ubodi površinski. Sam postupak traje između 20-30 minuta, a broj tretmana je individualan i zavisi od same težine „problema“ koji se tretira.

KADA SE VIDI EFEKAT MEZOTERAPIJE?
DR DŽUNIĆ:
 Mezoterapija uglavnom zahteva više tretmana, a dobar efekat i poboljšanje kože se vidi posle tri do četiri tretmana. Nakon pregleda kože klijenta donosimo odluku koliko tretmana će biti potrebno, a najčešće se radi između 2 i 6 tretmana u pravilnim vremenskim razmacima.

BESPLATNE KONSULTACIJE!

DR DŽUNIĆ: Lično meni, kao i mojim saradnicima, je na prvom mestu to da naši klijenti budu zadovoljni uslugama koje ESTETSKI CENTAR DR DŽUNIĆ nudi, pa samim tim ako imate bilo kakve nedoumice ili želite da saznate nešto više o nama i tretmanima koje nudimo, možete da nas kontaktirate ili zakažete svoj termin i posetite nas. Sve informacije imate u KONTAKT formi na sajtu.