Hijaluronska kiselina je prirodna supstanca u koži koja ima zapanjujući kapacitet da privuče i drži ogromne količine vlažnosti. Aktivna je supstanca i radi na poboljšanju izgleda i zdravlja kože. Otkrijte koju primenu ima u službi lepote i nege lica.

Kako starimo, naša koža gubi sposobnost očuvanja vlažnosti, što rezultira vidljivim gubitkom čvrstine, elastičnosti i gustine. Hijaluronska kiselina ima sposobnost da hidrira kožu i nadoknadi vlažnost koja je od presudne važnosti da koža dobije mladalački izgled. Istovremeno, hijaluronska kiselina revitalizuje spoljne slojeve kože, tako da izgledaju i postaju mekše, glatke i sjajno hidrirane kako bi odmah poboljšali izgled linija kože lica i bora. Zbog svih ovih benefitnih svojstava hijaluron je postao nezaobilzna supstanca u kozmetičkim proizvodima, ali i u estetskoj hirurgiji. Hijaluronski fileri postali su veoma popularni agensi za poboljšanje i punjenje mekih tkiva. Uz pomoć ovih filera bore na licu mogu postati prošlost, a i vaše usne i jagodice mogu izgledati baš onako kako ste oduvek želeli.

Hijaluron u usnama, kako deluje?


Hijaluron u usnama ne deluje samo tako što ubrizgavanjem puni usnu, već pomaže i u zarobljavanju vode u usnama što doprinosi dobijanju prirodnog izgleda i prirodnog volumena vaših usana. Pored volumena, hijaluronski fileri mogu promeniti i oblik i strukturu usana. Efekti obično traju oko šest meseci, a onda je potrebno ponoviti zahvat kako bi se održali dobijeni rezultati.

Prednosti upotrebe hijaluronskih filera?


Kontrola volumena usana – Količina ubrizgane supstance hijalurona u usnama može biti kontrolisana i dozirana, tako da lekar ima bolju kontrolu nad količinom zapremine usana.


Postepeni tempo intervencije – Injekcije se mogu davati postepeno tokom različitih poseta lekaru, sve dok se ne postignu željeni rezultati.


Bombice se lako rastvaraju – Svaka grudvica i udubljenje koje nastanu pokretom usana lako se mogu rastvoriti i razgraditi u usnama.


Manje modrice – Vidljivo je manje modrica i otoka prilikom primene hijalurona u poređenju sa ostalim dermalnim punjenjima.


Razumno trajni rezultati – Rezultati intervencije filerima sa hijaluronskom kiselinom su razumno dugotrajni, ali ne i trajni.


Nema alergijske reakcije – S obzirom na to da su hijaluronski fileri napravljeni od supstanci sličnim onima koji već postoje u organizmu malo je verovatno da može doći do bilo kakve alergijske reakcije.

Fileri za lice, kako deluju?


Injektirajući fileri za lice mogu vam dati elastičan, mladalački izgled, ukloniti bore na licu i osvežiti kožu lica. Fileri deluju tako što, za razliku od zabranjenih supstanci koje opuštaju mišiće ispod bora, popunjavaju liniju, greben ili oblast na licu sa jednom od nekoliko različitih supstanci koje se nalaze u jednom punjenju. Kao rezultat, za manje od 30 minuta vaše bore na licu mogu nestati, jagodice poprimiti jedriji i puniji izgled, a efekti mogu trajati i više od godinu dana.


Neželjeni efekti su veoma retki, ali mogu uključiti crvenilo i blago oticanje na mestu uboda injekcije.

Kolika je cena tretmana hijaluronom?


Kada je u pitanju hijaluron cena može varirati u zavisnosti od tretmana koji se upotrebljava. Fileri za lice i usne kreću se u proseku između 200 i 250 evra po kubiku.
Ono što je važno napomenuti jeste da sve ove intervencije ne uradite samo zbog trenda i aktuelnosti, već ukoliko zaista osećate i imate potrebu za tim. Svakako najbolje je posetiti stručnjake iz Dr Džunić klinike koji če vam dati najbolje savete i preporuke, a konsultacije su besplatne.