Problem koji neželjena maljavost može da uzrokuje je veliki i može sa sobom da nosi mnogo neugodnih posledica po našu kožu. Standardne metode za uklanjanje dlačica mogu da pomognu ali uglavnom ne uspevaju da u potpunosti otklone problem. Mogu da smanje gustinu na određenom području, ali sa sobom mogu da povlače probleme kao što je urastanje dlaka, stvaranje podliva i akni na tretiranoj regiji. Trajno uklanjanje dlaka je krajnji cilj a epilacija laserom nam to i omogućava.

Šta je laserska epilacija?

Metod koji na potpuno bezbedan i bezbolan način otklanja neželjene dlačice. Najsavremenijom tehnologijom koja se bazira na visoko intezivnim svetlosnim pulsevima prodire se kroz folikulu dlake i sprečava se njen dalji rast. Rezultat je trajna epilacija, a zbog svetlosnih pulseva koji se pretvaraju u toplotne, smanjuje se senzacija bola, pa ovaj tretman nije neprijatno i bolno iskustvo. Tretman je namenjen i ženama i muškarcima i apsolutno je moguće tretirati sve regije na telu. Osim što je bezbolan, efektivan i brz, prednosti ove metode su i mogućnost izvođenja u bilo koje doba godine, i mogućnost izvođenja i na svetloj i na tamnoj koži. Takođe, kada je u pitanju epilacija, cena je nešto što je prednost ako se odlučite za ovu opciju. Kada pogledate na godišnjem nivou, troškovi koje imate na konstantne posete salonima, budu preveliki. Investicija koju ulažete u ovaj tretman je jednokratna a rezultati dugotrajni. Broj tretmana potreban da se postigne trajno uklanjanje dlaka zavisi od starosti, pola, zone koja je kritična i tipa kože. Kontraindikovane osobe su osobe sa karcinomom kože ili bilo kojim pataloškim stanjem, dermatološkim oboljenjima, infekcijama, oslabljenim imunitetom.


Standardni načini za uklanjanje dlaka mogu nam pomoći u ovoj borbi, ali mogu i pokrenuti druge stvari koje nam odmažu i stvaraju nove probleme, pa nam ovaj proces postaje mučan i stresan. Urastanje dlaka, razne gljivične infekcije, mogu da naprave da ovaj problem bude još teži. Ovi rizici ne postoje kada se koristi tretman laserom. Takođe, ostali tretmani za trajno uklanjanje dlaka mogu dovesti do neugodnih posledica i komplikacija a istraživanja su pokazala da laserska epilacija značajno manje boli i ne oštećuje epidermis kože. Nema opekotina i nema diskolorizacije kože a temperatura koju proizvodi je precizirana da jedino utiče na dlaku i njen koren. Trajna epilacija ovom metodom je blagotvorna i jedino što osećamo je blaga i prijatna toplota. Tretman se ponavlja u proseku od 4 do 8 nedelja a nakon toga problem koji ste imali nestaje. 

Kada vam je potrebna epilacija, cena je najčešće jedan od kriterijuma po kojima birate salon. Naš tim stručnjaka će se potruditi da po povoljnoj ceni dobijete očekivane rezultate i da posle tretmana izađete zadovoljni i oslobođeni tereta koji problem neželjenih dlaka stvara.

  • Brzo
  • Efikasno
  • Trajna epilacija, cena pristupačna
  • Bezbolno


Trajno uklanjanje dlaka je jedan od rezultata ove metode. Tretmanom se mogu ukloniti kapilari, fleke na koži i akne. Takođe, svetlosni zraci mogu uticati na regeneraciju kože. S toga, epilacija laserom može da se primenjuje i za podmlađivanje lica i tela jer koža postaje zategnutija i elastičnija.

Više o ovom tretmanu možete pročitati ovde.