Kada pogledamo neku osobu, prvo što uočimo na njoj je lice. S lica možemo da „pročitamo“ osećanja te osobe, da vidimo da li je srećna, tužna, ljuta, besna ili možda razočarana. Verovatno se i vama desilo da procenjujete koliko neka osoba ima godina na osnovu lica. Kada pogledate svoje lice, šta vidite? 

Stresan život, s kojim se borimo svakog dana, nas toliko umara i iscrpljuje, a sve to se odražava na licu, koje upravo zbog toga ume da izgleda starije nego što zapravo jeste. Koliko biste godina sebi dali na osnovu izgleda svog lica? Kao deo tela koji privlači dosta pažnje, treba mu upravo pokloniti poseban tretman, lepo negovati i učiniti sve kako bismo izgledali mlađe, lepše i s puno energije.


Hirurški lifting lica je metod koji je izuzetno popularan za zatezanje lica. Operacija koja se izvodi ovom prilikom zahteva boravak u bolnici par dana, a dodatno je potrebno vreme za oporavak i za skidanje konaca. Zatezanje lica može se izvesti i mnogo bržom i lakšom metodom, bez hirurške intervencije, tretmanom koji se uklapa u vaš način života i posle koga odmah možete da se vratite svom rutinskom životu.


Dr Džunić ima izuzetno rešenje za podmladjivanje lica koje ne uključuje hirurške tretmane.

Kako usporiti godine na svom licu bez hirurških tretmana?

Ultherapy tretman podrazumeva nehirurško zatezanje lica, učvrščivanje ne samo kože lica, već i vrata, dekoltea i tela. Bez narušavanja integriteta kože, bez uvođenja u anesteziju, bez perioda oporavka i bez bola tokom i nakon tretmana dobijaju se rezultati gotovo isti rezultatima dobijenim hirurškom intervencijom kada radite lifting lica.

Kada i kako deluje Ultherapy tretman?


Ultherapy tretman je bezbolan i radi se bez anestezije. Terapija je brza i kratka, potrebno je svega 40-60 minuta za tretman celog lica. Nakon tretmana rezultati su vidljivi odmah i potrebno je par sati da blago crvenilo kože nestane, tako da se možete vratiti svakodnevnim aktivnostima. Tretman ne oštećuje epidermis kože, jednostavan je, delotvoran i jako pogodan za podmladjivanje lica zrelije kože sa izraženim znacima starenja.


S obzirom da je proces regeneracije kože dugotrajan, učinak terapije se povećava tokom godine zajedno sa regeneracijom kože. Posle tog perioda moguće je videti trajne rezultate, koji podrazumevaju mlađi izgled kože, smanjenje bora, čvršća i zategnutija koža. Konačni rezultati se mogu videti posle 2-9 meseci, a očekivano trajanje postignutih rezultata je 2-3 godine.

Način delovanja tretmana

Ovo je terapeutski postupak koji dovodi visoko intenzivnu i fokusiranu energiju do precizno određene dubine gde izaziva toplotnu koagulaciju tkiva, što izaziva efekat liftinga. Ultherapy tretman stimuliše i obnavlja kolagen, što posledično obnavlja strukturu kože. Zahvaljujući ovom tretmanu uspešno je odrađen lifting lica, vaša koža postaje zategnuta i glatka, a Vi ste podmladjivanje lica odradili brzo i bezbolno.


Tretman deluje po principu visoko intenzivnih i fokusiranih ultrazvučnih talasa, tako da svaki snop talasa dostiže precizno određenu dubinu u koži i potkožnom tkivu. Na mestu presecanja ultrazvučnih talasa ispod nivoa kože dolazi do toplotne koagulacije koja je ista kao kada radite hirurški lifting lica. UZ energija uzrokuje proizvodnju kolagena u koži i glatkost i punoću kože. Ultherapy tretman za podizanje i zatezanje kože u predelu vrata, obraza i čela je učinkovit i neinvazivan. Treba napomenuti da se osim za zatezanje lica, vrata i dekoltea, tretman može koristiti i za zatezenje drugih delova tela poput trbuha i bokova.

Kome smete sa sigurnošću da se prepustite i da ne sumnjate rad doktora?


Vaša koža zaslužuje samo najbolje. Pošto želite da joj poklonite tretman koji daje vrhunske rezultate, igrajte na sigurno i odaberite ljude koji znaju svoj posao, koji će doprineti lepšem izgledu Vašeg lica i zahvaljujući kojima će rezultati biti maksimalni.


Estetski centar Dr Džunić čine stručnjaci sa dugogodišnjim iskustvom kako kod nas, tako i u inostranstvu na poljima anti age i estetske medicine. Edukovani su na brojnim svetskim seminarima iz ovih oblasti. Ovo je tim koji prati inovacije i među prvima primenjuje nove metode i koristi uređaje najsavremenije generacije. Ukoliko želite da zatezanje lica prođe bezbolno, estetski centar Dr Džunić je tu za Vas. Za sve dodatne informacije, stoje vam na raspolaganju. Kontaktirajte nas.